ISTQB Foundation Level Online, 30.03 - 01.04

ISTQB Foundation Level – Sertifisert tester (CTFL) - på norsk

Ønsker du å lære mer om test av software? Eller ønsker du å formalisere kunnskapen du har og samtidige oppdatere deg?

Knowit Test School arrangerer ISTQB Foundation Level (CTFL) sertifiseringskurs på norsk som et 3 dagers online kurs med Ina Espås som instruktør 30.03-01.04.

Kurset gir deg grunnleggende kunnskap og ferdigheter som gir en god basis for å jobbe med software testing enten det er test av web, desktop, apper eller utstyr. Kurset har søkelys på å forstå de praktiske utfordringene ved faget, lære teknikker for å løse problemer, men også å gjennomføre en internasjonal sertifisering - ISTQB Software Tester - Foundation Level (CTFL). Det er ikke nødvendig med forkunnskaper, men har du erfaring innen software utvikling eller test vil dette forenkle kurset for deg. ISTQB sertifisering beviser at du kjenner til grunnleggende metodikk og teknikker i ditt arbeid med test av software for arbeidsgivere og andre.

Vi vil gjennomføre kurset på norsk i hht. den norske utgaven av Syllabus utgitt på engelsk i 2018 og oversatt til norsk i 2019 av Norwegian Testing Board - den norske delen av ISTQB internasjonalt. I tillegg til norsk pensum og presentasjon vil du få:

 • praktiske oppgaver hvor du kan bruke det du har lært innen grunnleggende software utvikling, test teknikker og teamwork.
 • mindre caseoppgaver som løses individuelt og i grupper som en del av forberedelse til eksamen.
 • tips og eksempler fra en erfaren kursinstruktør som har en lang karriere innen software testing
 • få en forståelse for testprosesser, kravanalyse, testledelse og risiko
 • velge testteknikker og test typer ut fra behov og hvordan bruke de
 • gjennomgang av standarder du som tester bør kjenne til

Praktisk informasjon:

 • Undervisningstid: 3 dager kl. 09.00 – 17.00 hver dag
 • Kursdato: onsdag 30.03 – fredag 01.04
 • Norsk materiale og undervisningsspråk
 • Kurset gjennomføres zoom og det vil brukes gruppearbeid i egne virtuelle rom underveis.
 • Kurspris NOK 18.500,- + eksamen 2.700,- (ekskl. MVA)
 • Bindende påmelding og betaling av kursavgift senest 3 uker før kursstart
 • Eksamen – Oppdatert informasjon: Fysisk eksamen på Norsk Mandag 04.April i våre Oslo-kontorer. Engelsk eksamen kan tilrettelegges for remote gjennomføring. ISTQB Norge arrangerer også jevnlige eksamener rundt om i landet som vi kan være behjelpelige med å booke til.

ISTQB Foundation er en forutsetning for å kunne gå videre til Agile tester, Advanced eller Specialist Level for videre sertifiseringer. Oversikt over grunnlaget for dette og de varianter som finnes er beskrevet her:  

http://www.istqb-norge.no/dokumentasjon/

Informasjon om andre internasjonale sertifiseringer finner du her:

https://www.istqb.org/

Om kursinstruktøren

portrett

Ina Espås er en engasjert kvalitetsentusiast som har jobbet med test i flere tiår og sett hvordan faget har endret seg i takt med den teknologiske utviklingen og de utfordringer de forskjellige fasene har gitt. Hun har undervist ISTQB kurs siden 2012, både Foundation Level, Agile tester og Advanced Testmanager. Hun brenner for testfaget og jobber som testleder og rådgiver for forskjellige bedrifter og prosjekter, og har erfaring fra bank, forsikring, shipping, helse, kommunal forvaltning og media.

Ina holder foredrag på konferanser og hos bedrifter om forskjellige typer test, risiko og hvordan dette må ses i sammenheng med de forretningsmessige utfordringene, hun har også undervist i test ved UiB. Hun er engasjert i frivillig arbeid i fagmiljøet gjennom DND og Ministry of Testing og er nå engasjert i hvordan de maskinlæring, AI, VR og annen teknologi vil påvirke behovet for test i årene framover.

Ine har alltid fokus på brukeren, kreativitet i analyse og test, og å fange opp problemstillinger og muligheter for misforståelser så tidlig i prosessen som mulig. Når hun ikke tester software tester hun gjerne ut oppskrifter på mat på kjøkkenet og å tester dette sammen med vin og alkoholfri drikke produsert av små lokale produsenter.

 

* I forbindelse med kurset har vi behov for å lagre og bruke din personlige informasjon for å ha dialog med deg. Du kan til enhver tid velge hvilke preferanser du vil ha ved å klikke på Endre i footeren på våre eposter.

 

PÅMELDING